Nyheter

Kristinehamns kommun digitaliserar kommunfullmäktigehandlingar

 

 

 

 

Kristinehamn är en livskraftig och drivande kommun med ett växande och differentierat näringsliv, med skolor som inspirerar till livslångt lärande och med en god vård och omsorg. Kommunen har ca 24 000 invånare och ligger vackert beläget vid Vänerns norra strand i Värmland.

”Vi värnar om den livskvalitet som finns i en trygg, mindre kommun. Det handlar till exempel om att kunna bo i skärgårdsmiljö och ändå bara ha tio minuters cykeltur till jobbet. Att ha goda möjligheter att ägna sig åt motion, natur och kultur. Och att helt enkelt kunna njuta av livet.”

Kommunens fullmäktigehandlingar skall vara sökbara på hemsidan samtidigt som det finns en önskan om att kunna ge ut handlingarna i tryckta utgåvor. Handlingarna finns idag pappersbaserade i pärmar på kommunkontoret. Kristinehamns kommun har nu beslutat att Devo IT skall skanna in och teckentolka (OCR) textmassan och därmed skapa en sökbarhet på Internet. Devo IT skall också leverera kvalitetsgranskade och rättade InDesign-filer som grund till tryck.

”Devo IT vann den offentliga upphandlingen med lägsta pris och visade samtidigt på en initierad förståelse för projektets genomförande. Vi känner oss helt trygga med deras kommande leverans”, säger Linn Erlandsson, projektansvarig och kommunsekreterare på Kristinehamns kommun.

För mer information kontakta Stefan Hamberg  018-444 31 10.

Etiketter:, ,